DOLAR 33,9965 0.29%
EURO 37,8536 0.65%
ALTIN 2.822,930,49
BITCOIN 1957805-3.31994%
İzmir
°

20:22

YATSIYA KALAN SÜRE

Ödemişte Organik Çilek Projesi İlk Meyvelerini Verdi

Ödemişte Organik Çilek Projesi İlk Meyvelerini Verdi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın finansmanıyla yürütülen "Çiftçinin Geleceği Organik Ödemiş Çileği" projesi kapsamında önemli bir dönemeç geride bırakıldı.

ABONE OL
17 Ağustos 2024 20:24
Ödemişte Organik Çilek Projesi İlk Meyvelerini Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ödemişte Organik Çilek Projesi İlk Meyvelerini Verdi

Haber Yerel – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın finansmanıyla yürütülen “Çiftçinin Geleceği Organik Ödemiş Çileği” projesi kapsamında önemli bir dönemeç geride bırakıldı. Ödemiş İlçesi Bıçakçı Mahallesi’nde organik çilek üreticisi Ali Görgeç’in tarlasında düzenlenen hasat etkinliğiyle, projenin ilk çilekleri toplandı.

 

Düzenlenen hasat etkinliğine, İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz, Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Engin Altunoğlu, Organik Tarım Birimi personeli, Ödemiş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Kılınç, teknik personel, organik tarım sertifikasyon kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katılım sağladı.

 

Hasat sırasında açıklamalarda bulunan İl Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz, “Bu proje, bölge çiftçisinin refahını artırmak ve tüketicilere sağlıklı, doğal ürünler sunmak amacıyla hayata geçirildi. Organik tarım, hem çevre dostu bir üretim modeli sunuyor hem de çiftçimize daha yüksek katma değer sağlıyor. Ödemiş çileği, organik üretim sayesinde sadece yerel pazarda değil, ulusal ve uluslararası pazarlarda da rekabet gücüne sahip olacak” dedi.

 

Projenin üreticisi Ali Görgeç ise, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle başladığımız bu projede, bugün hasat ettiğimiz çileklerin kalitesi ve verimliliği bizler için büyük bir mutluluk kaynağı. Organik üretim süreci, hem çevremizi korumamıza hem de tüketicilere güvenilir ürünler sunmamıza olanak tanıyor. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Proje ile hem çiftçilerin gelirlerinin artırılması hem de sağlıklı ve doğal ürünlerin tüketicilere ulaştırılması hedefleniyor. Organik tarım, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasında önemli bir rol oynarken, Ödemiş’teki bu başarılı girişim, diğer bölgelere de örnek teşkil edebilecek nitelikte.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Gündem – Haber YerelSon Dakika Yerel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP