DOLAR 32,4632 -0.01%
EURO 35,0061 0.39%
ALTIN 2.441,150,12
BITCOIN 2035001-1.84693%
İzmir
23°

AÇIK

04:09

SABAHA KALAN SÜRE

SON DAKİKA: Teleferik Kazasında Kurtarma Çalışmalarında Sona Gelindi
  • Haber Yerel
  • Gündem
  • SON DAKİKA: Teleferik Kazasında Kurtarma Çalışmalarında Sona Gelindi

SON DAKİKA: Teleferik Kazasında Kurtarma Çalışmalarında Sona Gelindi

Haber Yerel - Antalya'nın merkezinde bulunan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde bir teleferik kabini düştü, bu trajik olayda 1 kişi yaşamını yitirdi ve 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. İlk belirlemelere göre, kabinin düşme nedeni henüz bilinmiyor. Olayın ardından çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye yönlendirildi.

ABONE OL
13 Nisan 2024 16:33
SON DAKİKA: Teleferik Kazasında Kurtarma Çalışmalarında Sona Gelindi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
SON DAKİKA: Teleferik Kazasında Kurtarma Çalışmalarında Sona Gelindi

SON DAKİKA: Teleferik Kazasında Kurtarma Çalışmalarında Sona Gelindi

Haber YerelAntalya‘nın merkezinde bulunan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde bir teleferik kabini düştü, bu trajik olayda 1 kişi yaşamını yitirdi ve 2’si çocuk 7 kişi de yaralandı. İlk belirlemelere göre, kabinin düşme nedeni henüz bilinmiyor. Olayın ardından çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye yönlendirildi.

Kurtarma çalışmaları kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopter ve AFAD ekipleri de görev aldı. Yaralılar helikopterle hastaneye nakledildi ve tedavi altına alındı. Bu üzücü olayın detayları henüz netleşmemiş olsa da, yetkililerin soruşturma başlattığı belirtiliyor.

Deniz Yavuzyılmaz: “Teleferik ile ilgili bakımlar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış şirket tarafından yapılmıştır”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, “Antalya Konyaaltı’nda teleferik faciasında yaşamını yitiren yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Grup Başkanvekilimiz Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcılarımız Gamze Taşcıer ve Deniz Yavuzyılmaz ile birlikte 10 milletvekilimizden oluşan heyetimiz bölgeye hareket ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve yetkililerle temas halindeyiz, kazayı detaylarıyla araştıracağız. Kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra kamuoyunu detaylı biçimde bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, yaptığı açıklamada “Teleferik ile ilgili bakımlar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış şirket tarafından yapılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yalanladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Deniz Yavuzyılmaz‘ın verdiği bilgilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

SON DAKİKA: Teleferik Kazasında Kurtarma Çalışmalarında Sona Gelindi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Yavuzyılmaz tarafından Antalya Konyaaltı’nda teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi hadisesine ilişkin yapılan açıklamada, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırdığı” ifade edilmiştir.

Bahse konu şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teleferiğin bakımını yapmak üzere onaylanması veya sertifikalandırılması söz konusu değildir. Sayın Yavuzyılmaz’ın ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır.”

Başkan Böcek: “Teleferiğin yıllık ağır bakımları, normal rutin bakımları yapıldı”

SON DAKİKA: Teleferik Kazasında Kurtarma Çalışmalarında Sona Gelindi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı MuhittinBöcek, 1 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanın teleferik kazasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada teleferiğin yıllık ağır bakımları, normal rutin bakımları hepsinin yapıldığını söyledi.

Saat 17.28’de meydana gelen talihsiz kaza sonrasında tahliye sırasında 3 kişinin daha yaralandığını söyleyen Başkan Böcek, “Tahliye sırasında 3 yaralı vatandaşımız daha oldu, şu an 10 yaralı vatandaşımız var. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allahtan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Saat 03.03 itibariyle 11 kabinde 74 vatandaşımız kurtarıldı. 13 kabinde 100’e yakın vatandaşımız var, çalışmalarımız devam ediyor.Burası biliyorsunuz 2017 yılında hizmete geçen belediye şirketi tarafından hizmet sunulan bir yer.

Ben 2019’da göreve başladım, göreve geldiğim an itibariyle devlet devamlılık gerektirir, aynı şekilde belediyemizin şirketiyle devam ediyor. Yıllık ağır bakımları, normal rutin bakımları hepsi yapılıyor. Yılbaşından sonra ağır bakımı protokol anlaşması yapılmış ve 5 Mart’ta hizmete açılmıştır. Bugün de bu talihsiz olay gerçekleşti. Tüm amacımız 100’e yakın vatandaşımızın biran önce kurtarılmasını sağlamaktır, diğer konular yasal mevzuatlar içerisinde gerekli çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Bakan Tunç: “13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’da meydana gelen teleferik kazasında ilgili işletmenin eylem ve tahliye planının mevcut olmadığını duyurdu. Tunç, hattı işleten firma ile bakım ve onarımdan sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet savcısının koordinasyonunda 5 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulduğunu hatırlatarak, “Heyet, kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları devam ederken detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapmıştır. Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Paylaşımında ilgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığının tespit edildiğini belirten Tunç, “Bahsi geçen teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir” bilgisini paylaştı.

SON DAKİKA: Teleferik Kazasında Kurtarma Çalışmalarında Sona Gelindi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r